Internet vereenvoudigd het leven

Mensen die in Europa wonen maken steeds meer gebruik van internet. Inmiddels zijn er in Europa circa 178 miljoen actieve internetgebruikers. Meer dan de helft van die internetgebruikers is iedere dag op het web te vinden.

Dit blijkt uit een recent gehouden onderzoek van Mediascope Europe dat vandaag werd gepresenteerd. Ook uit het onderzoek kwam naar voren dat mensen niet alleen maar uit ontspanning gebruik maken van het internet maar ook met als doel om het leven te vergemakkelijken.

Al jarenlang is de activiteit op internet in de avonduren het hoogst, in 2008 maakte maar liefst 75% van de Europeanen s'avonds gebruik van internet.

Ruim driekwart van de ondervraagde gaf aan door internet vaker contact te hebben met familie en vrienden, dit vind meestal plaats door msn of e-mail.

Meer dan de helft van de ondervraagde boekte afgelopen jaar de vakantie en korte tripjes via het internet. Tot slot gaven de ondervraagde aan dat ze dankzij het wereldwijde web meer te kiezen hebben en producten en diensten makkelijker kunnen vergelijken.

Nieuwsbericht geschreven door het Internet & ADSL team op 20 november 2008.