Internet bepalend bij keuze accommodatie

De aanwezigheid van WiFi speelt een belangrijke rol bij het kiezen van de accommodatie. Van te voren wordt door de helft van de Nederlandse kampeerders gekeken of er op de vakantiebestemming WiFi aanwezig is.

Vakantie? Alleen met WIFI in de buurt!
Vakantie? Alleen met WIFI in de buurt!

Uit onderzoek van online marktonderzoekbureau Multiscope blijkt dat de aanwezigheid van WiFi voor 40% van die groep kampeerders een belangrijke rol speelt voor de keuze van de accommodatie. Daarom wordt door steeds meer Nederlandse campings WiFi aangeboden. Op de camping wordt internet gebruikt om de mail te lezen, het weerbericht te bekijken of gewoon ter vermaak.

Van de ondervraagden geeft 64% aan internet te gebruiken op vakantie. In de meeste gevallen wordt hier een laptop voor gebruik. De mobiele telefoon en een pc op locatie zijn ook populair.

Bijna 90% van de internettende vakantiegangers geeft aan regelmatig de privémail te lezen. Naast de privémail zijn de weersverwachtingen voor de locatie populair. Slechts 22% van de ondervraagden leest werkgerelateerde mail.

Er is onderzoek gedaan naar het effect van werk op vakantie. Onderzoekster Jessica de Boom van de Radboud Universiteit Nijmegen concludeert dat werken tijdens de vakantie nauwelijks voorkomt. Om een gevoel van controle, en dus rust, te hebben wordt de werkmail wel gelezen.

“Een vakantie wordt een succes als je doet wat je leuk vindt. In dat opzicht is internet niet slecht”, aldus De Boom. “Internet op vakantie kan een verrijking zijn voor je vakantie, pas wanneer iets een verplichting wordt, is het zorgelijk.” In de meeste gevallen wordt WiFi nog niet gratis aangeboden. De tarieven kunnen schommelen van 3 tot maar liefst 10 euro per dag.

Nieuwsbericht geschreven door het Internet & ADSL team op 06 augustus 2011.