Gratis draadloos internet op Schiphol

Door een samenwerking tussen luchthaven Schiphol en KPN kunnen passagiers vanaf 15 december gebruik maken van een draadloos netwerk via WiFi.

Gratis draadloos internet op Schiphol
Gratis draadloos internet op Schiphol

Deze nieuwe service, Free Wifi, is gratis beschikbaar voor een uur per dag. Hiernaast is ook een betaalde variant, Premium WiFi, beschikbaar.

WiFi is op Schiphol op de hele luchthaven beschikbaar, voor- en achter de paspoortcontroles. Tot aan de gates kunnen passagiers gebruik maken van draadloos WiFi van KPN. De premium service biedt nog de extra service van sneller internet, de mogelijkheid om gratis te printen in een van de KPN Internet Centers en de mogelijkheid om via VPN in te loggen op een bedrijfsnetwerk.

Tevens wordt passagiers die niet over een apparaat met WiFi-verbinding beschikken de mogelijkheid geboden om in een van de Internet Centers gebruik te maken van werkplekken met computers. Deze Centers zijn tegen betaling 24 uur per dag beschikbaar.

“Internet is al lang niet meer alleen iets voor thuis of op kantoor; ook onderweg willen mensen snel en veilig verbinding kunnen maken”, zegt Albert Vergeer, directeur Internet, Telefonie & Televisie bij KPN. “Schiphol is bij uitstek zo’n plek, waar je draadloos internet graag wilt gebruiken. Zakenreizigers willen tot aan vertrek of direct bij aankomst ‘in de lucht zijn’; ook particuliere reizigers willen vaak een laatste email versturen of zich verheugen op het weerbericht voor de plaats van bestemming. Dat maken we nu nog makkelijker met mogelijkheden voor premium én gratis WiFi-diensten op een oppervlakte van 600.000m2 op Schiphol.”

Nieuwsbericht geschreven door het Internet & ADSL team op 16 december 2010.