Glasvezel Drentse dorpkernen medio oktober

De glasvezel aanleg in een reeks Drentse dorpskernen wordt in september afgerond. De inwoners van de diverse dorpen zullen medio oktober kunnen beschikken over snel internet zo schrijft het Dagblad van het Noorden.

De inwoners van diverse Drentse dorpskernen kunnen medio oktober genieten van snel internet
De inwoners van diverse Drentse dorpskernen kunnen medio oktober genieten van snel internet

De inwoners van de Drentse dorpen Een, Een-West, Huis ter Heide, Zuidvelde, Westervelde, Pees, Bunne, Winde en delen van Eelde, Peize, Norg, Bakkeveen, Haulerwijk en Zevenhuizen kunnen binnenkort genieten van snel breedbandinternet. Via een bewonersinitiatief dat gebundeld is in de Coöperatie Glasvezel Noord is gestart met de aanleg van een glasvezelnetwerk in de omgeving.

De aanleg van het netwerk wordt uitgevoerd door aannemer BAM.Bewoners die nog interesse hebben in glasvezel kunnen zich tot 25 augustus inschrijven. Daarna sluit de collectieve aansluiting en moet een huishouden minimaal 1750 euro betalen voor een glasvezelaansluiting.

Eerder werd bekend dat geïnteresseerde huishoudens al half september gebruik van het netwerk zouden kunnen maken. Door aanhoudende problemen bij de aanleg van het glasvezelnetwerk lopen de werkzaamheden nu een maand achter op schema en wordt dit dus half oktober. De coöperatie is momenteel ook druk bezig met het onderzoeken naar de mogelijkheden voor aanleg in de dorpen Lieveren, Langelo en het noorden van Norg. Ook zien zij kansen in Roderesch, Alteveer, Steenbergen, en een deel van Roden en Nieuw Roden. Ook in Altena, Zeijen en Donderden wordt campagne gevoerd voor glasvezel.

Nieuwsbericht geschreven door het Internet & ADSL team op 23 augustus 2017.