Glasvezelcampagne Achterhoek van start

CIF gaat een nieuwe campagne voor glasvezel starten in de Achterhoek. Dit keer gaat het om de verglazing van buitengebied in het midden van de Achterhoek.

CIF is in de regio Achterhoek Midden gestart met de campagne voor glasvezel
CIF is in de regio Achterhoek Midden gestart met de campagne voor glasvezel

Het buitengebied ‘Achterhoek Midden’ bestrijkt zo’n 5000 adressen. Deze adressen zijn gelegen in de gemeenten Oude IJsselstreek, delen van Bronckhorst, Doetinchem en Montferland. Nog voor het einde van het jaar zal CIF starten met de campagne voor het verglazen van dit gebied.

Voor een glasvezelabonnement hebben de inwoners van Achterhoek Midden straks de keuze uit vier aanbieders; Caiway, CBizz, Solcon en WeServe. Naast een abonnement voor het internet betalen bewoners ook vastgoedrecht. Dit kan en vergoeding zijn van € 12,50 per maand of eenmalig € 1600,-. Als CIF de aanleg van glasvezel door wil laten gaan, moet minstens 50 procent van de huishoudens deel willen nemen. Na de inschrijfperiode is het ook nog mogelijk om deel te nemen aan het glasvezelproject, maar zijn de kosten 995 euro hoger in verband met aansluiting van de FTTH.

CIF heeft op dit moment al een campagne lopen voor de inwoners van Aalten en Oost Gelre en is voornemens om hierna nog campagnes te starten voor twee clusters. De voorbereidingen zijn reeds getroffen en als alles doorgaat zullen deze starten in het begin en de zomer van volgend jaar. 

Nieuwsbericht geschreven door het Internet & ADSL team op 18 september 2017.