Aanleg glasvezel buitengebied Gelderse Vallei Midden

Snel internet voor het buitengebied van Gelderse Vallei Middel is een stap dichterbij na ondertekening van een glasvezel convenant tussen de diverse gemeentes en aanbieder CIF.

Glasvezelinternet dichtbij voor Gelderse Vallei Midden
Glasvezelinternet dichtbij voor Gelderse Vallei Midden

Dat gebeurde op 24 april jl. Ook gedeputeerde van de provincie Utrecht, Mirjam Maasdam, was aanwezig om het belang van snel internet in het buitengebied te onderstrepen. “Het is belangrijk dat ook op het platteland iedereen over een snelle en betrouwbare internetverbinding kan beschikken. Dit versterkt de maatschappelijke en economische kansen.” aldus Maasdam.

Vorig jaar heeft de provincie 1 miljoen euro beschikbaar gesteld voor de aanleg van snel internet op het Utrechtse platteland. In het oostelijk deel van de provincie is daarop gebiedscoöperatie O-gen aan de slag gegaan met de aanleg van versnel breedbandinternet. In het westen werken de gemeenten samen met gebiedscomissie Utrecht-west om daar het buitengebied te kunnen bedienen van snel internet.

De aanleg van het glasvezelnetwerk in het buitengebied van de Gelderse Vallei Midden kan starten zodra de helft van de bewoners voor 10 juli 2017 een glasvezelabonnement heeft afgenomen.

Nieuwsbericht geschreven door het Internet & ADSL team op 26 april 2017.