Glashart zet activiteiten voort onder Reggefiber

Glashart, het bedrijf dat verantwoordelijk is voor de aanleg van het hypermoderne glasvezelnetwerk, gaat haar activiteiten voortzetten onder de naam Reggefiber.

Glashart gaat verder onder naam Reggefiber
Glashart gaat verder onder naam Reggefiber

De kabelexploitant Glashart die glasvezel aanlegt in Hilversum gaat verder onder de naam Reggefiber. Het zou hierbij gaan om een naamsverandering; van een overname is geen sprake. Reggefiber heeft de ambitie om alle huishoudens in Nederland van glasvezel te voorzien. 'We gaan een nieuwe fase in waarin steeds meer mensen en gemeenten het belang van glasvezel inzien', aldus Bert Nijboer van Reggefiber in het blad ‘De Gooi en Eembode’. Eerder gaf Reggefiber al aan dat de naamswijziging geen impact heeft op de lopende werkzaamheden. Het noordwestelijk deel van Hilversum is de volgende wijk die aangesloten wordt op het glasvezelnetwerk.

De keuze om te starten met de aanleg van een glasvezelnetwerk is afhankelijk van een aantal factoren. Voor de aanleg moet er steun zijn van de lokale politiek en moet er genoeg gebruik worden gemaakt van dit glasvezelnetwerk. Toch lijkt de overstap naar een glasvezelnetwerk niet onvermijdelijk, het bestaande kopernetwerk zal naarmate de tijd vordert te maken krijgen met capaciteitsproblemen. Reggefiber wil hier op inspelen en het aantal aansluitingen ieder jaar met een paar honderdduizend uitbreiden.

Nieuwsbericht geschreven door het Internet & ADSL team op 10 augustus 2011.