Gemeente Tilburg geheel over op glasvezel

Binnen tien jaar moeten alle inwoners van de gemeente Tilburg gebruik kunnen maken van glasvezel. De gemeente heeft hiervoor een intentieverklaring getekend met Reggefiber en woningcorporaties.

Glasvezel voor iedereen in gemeente Tilburg
Glasvezel voor iedereen in gemeente Tilburg

De gemeente Tilburg zou binnen tien jaar volledig voorzien moeten zijn van glasvezel. Kosten voor de aanleg liggen tussen de tachtig tot honderd miljoen euro. Het geïnvesteerde geld zal door de verkoop van abonnementen terug moeten worden verdiend. Voor de aanleg van het glasvezelnetwerk hebben de gemeente Tilburg en het bedrijf Reggefiber de handen ineen geslagen.

Wethouder van de gemeente Tilburg Erik de Ridder vindt dat ‘verglazing’ geen zaak is voor de vrije markt. In het Brabants Dagblad gaf hij aan dat de rijkste wijken dan het eerst aan de beurt zouden komen en dat anderen langer moeten wachten. Daarom gaat de gemeente minstens 1 miljoen euro uitrekken voor de aanleg van o.a. verdeelstations. Op langere termijn wil de gemeente namelijk digitale diensten aanbieden op het gebied van zorg, welzijn en veiligheid.

Verschillende woningcorporaties hebben ook al contracten ondertekend omdat zij huurders de kans willen geven om een glasvezelaansluiting te bemachtigen. Een beperkt deel in de gemeente Tilburg is al voorzien van glasvezel door Breedband Tilburg. Dit huidige glasvezelnet zal straks opgaan in het grote geheel.

Nieuwsbericht geschreven door het Internet & ADSL team op 11 februari 2013.