Geen extra kosten mobiel internet

De meerderheid van de Tweede Kamer is van mening dat consumenten moeten kunnen chatten of bellen over het internet zonder dat telecombedrijven daarvoor een extra vergoeding g

Geen extra kosten mobiel internet
Geen extra kosten mobiel internet

Eind vorige maand schreef de redactie van Internet & ADSL al dat mobiel internet aan banden werd gelegd. Inmiddels heeft de Tweede Kamer zich uitgesproken over deze kwestie.

In Nederland is het vooral KPN dat graag zou zien dat ze extra kosten in rekening mag brengen voor het gebruik van bepaalde, nu nog gratis, diensten op de smartphones. KPN loopt door deze diensten veel inkomsten mis. Ook zou het gebruik van bepaalde internetdiensten dusdanig veel date gebruiken dat de netwerken daar niet op berekend worden, waardoor verbindingen traag worden.

GroenLinks ziet niets in het voorstel van KPN. De partij is van mening dat de telecomaanbieders niet mogen bepalen welke diensten vrij toegankelijk zijn voor consumenten. De partij vind dat de telecomaanbieders dan maar nieuwe verdienmodellen moeten bedenken voor nieuwe inkomsten.
Volgende week wordt de nieuwe telecomwet behandeld in te Tweede Kamer.

Nieuwsbericht geschreven door het Internet & ADSL team op 19 mei 2011.