FON gaat vooralsnog niet samenwerken met Nederlandse providers

De bekende WiFi-aanbieder FON gaat mogelijk pas over enkele jaren samenwerken met Nederlandse providers. Op het Mobile World Congress (MWC) in Barcelona werd duidelijk dat FON zijn hotspots op een beheerst tempo wil uitrollen.

FON wil komend jaar groeien met 50%
FON wil komend jaar groeien met 50%

Voorlopig zullen we in Nederland nog weinig zien van de FON-hotspots. Carlos Gómez, head of sales and country management bij FON, zegt dat er wel gesprekken worden gevoerd met Nederlandse providers. Echter kon hij nog niet aangeven welke providers dit waren en of er al concrete plannen waren. Het ziet er dus niet naar uit dat FON in Nederland op korte termijn eenzelfde constructie als in België van de grond krijgt.

In België werkt FON al langer samen met Belgacom en is het netwerk van hotspots al uitgegroeid tot 500.000 stuks. Waarom in Nederland nog geen FON-hotspots zijn te vinden, ligt volgens Gómez niet aan eventuele bottlenecks tijdens gesprekken met providers. De aanbieder van hotspots wil de uitrol in een beheerst tempo uitvoeren zodat het managen ervan geen problemen oplevert.

Eerder meldde FON nog dat het de grens van vijf miljoen hotspots is gepasseerd. In totaal zijn er in 2011 ruim twee miljoen hotspots geactiveerd. Deze stijging heeft vooral te maken met de samenwerking van Belgacom en Oi in Brazilië. De hotspots zijn o.a. ook te vinden in landen als het Verenigd Koninkrijk, Japan, Portugal, Rusland en Frankrijk. Komend jaar verwacht FON de stijgende lijn door te zetten en met 50% te groeien.

Nieuwsbericht geschreven door het Internet & ADSL team op 29 februari 2012.