Draadloos internet in vliegtuigen vaker beschikbaar

Vanaf dit jaar wordt het naar verwachting steeds vaker mogelijk om draadloos te surfen in een vliegtuig. De Amerikaanse luchtvaartregulator FCC zal namelijk de toestemmingsprocedure om draadloos internet in vliegtuigen aan te bieden sterk vereenvoudigen.

Mogelijk meer vliegtuigen met WiFi in 2013
Mogelijk meer vliegtuigen met WiFi in 2013

Het draadloos surfen op internet zal mogelijk in 2013 in steeds meer vliegtuigen beschikbaar zijn. De Amerikaanse luchtvaartregulator FCC zal de toestemmingsprocedures om WiFi in vliegtuigen aan te bieden sterk gaan vereenvoudigen. Op sommige vluchten is het al mogelijk om tegen betaling gebruik te maken van draadloos internet. Vluchten van Lufthansa, Qatar, Emirates en Etihad zijn steeds vaker al voorzien van de WiFi-functionaliteit. Reizigers kunnen voor 10,95 euro een uurtje surfen aan boord.

Ook de grote Amerikaanse luchtvaartmaatschappijen gaan mogelijk massaal commercieel WiFi aanbieden. De mededeling zal naar verwachting ook voor Air France en KLM de doorslag geven voor het aanbieden van draadloos internet. Andere luchtvaartmaatschappijen zoals Ryanair en Brussels Air zouden ook plannen hebben voor de aanleg van WiFi aan boord, aldus luchtvaartspecialist Luk de Wilde.

Nieuwsbericht geschreven door het Internet & ADSL team op 14 januari 2013.