Downloadlimiet Belgacom afgeschaft

Vanaf 1 juni 2010 gaat Belgacom de downloadlimieten voor alle abonnementen verhogen. Klanten krijgen tevens de mogelijkheid om de limiet te laten vervallen, door een tariefverhoging van €10 per maand.

Downloadlimieten verdwijnen bij Belgacom
Downloadlimieten verdwijnen bij Belgacom

De downloadlimieten gaan bij alle internetabonnementen van Belgacom omhoog vanaf 1 juni. Bij, het goedkoopste abonnement, Internet Start, gaat de limiet van 2 GB naar 15 GB. Bij Internet Comfort gaat de limiet van 8GB naar 50GB en bij Internet Favourite gaat deze van 75GB naar 100GB. Voor bestaande klanten gebeurt die aanpassing automatisch.

Het was voor Belgacom klanten al sinds maart mogelijk om te downloaden zonder limiet. Hiervoor moest men dan wel het duurste abonnement aflsuiten. Dit kwam op €56,-- per maand. Wie goedkoper onbeperkt wil downloaden krijgt deze mogelijkheid vanaf 1 juni voor de helft van deze prijs.

Door de invoering van deze mogelijkheid lijkt de noodzaak voor verschillende abonnementen te verdwijnen, maar er zijn nog wat kleine onderlinge verschillen. Zo is de uploadsnelheid bij een Internet Start abonnement 3 megabit per seconde, bij Internet Comfort is deze 12 megebit per seconde en bij Internet Favourite is de downloadsnelheid 20 megabit per seconde.

Nieuwsbericht geschreven door het Internet & ADSL team op 29 mei 2010.