Delta gaat voor glasvezelsnelheid via de kabel

Internetprovider Delta heeft aangekondigd 10 miljoen euro te gaan investeren in zijn netwerk. Door deze investering wil Delta als eerste 1 Gbit/s-verbindingen via de kabel kunnen leveren.

Delta wil als eerste in Nederland een 1Gbit/s verbinding leveren via de kabel
Delta wil als eerste in Nederland een 1Gbit/s verbinding leveren via de kabel

Delta gaat vanaf augustus als de internetsnelheid van het instappakket verhogen van 50 Mbit/s naar 80 Mbit/s. Vanaf volgend jaar zou de verbinding van 1 Gbit/s beschikbaar moeten zijn. “De klant krijgt glasvezelsnelheid via de kabel. Daarmee lopen we voorop in Nederland.” aldus Marco Visser, algemeen directeur van Delta.

Naast een flinke snelheidsverhoging heeft de Zeeuwse internetprovider nog een aantal verbeteringen op de planning staan. Zo testen zij momenten IPTV, een soort van interactieve tv dat de gebruiker in de gelegenheid stelt te pauzeren, terug te spoelen en te kijken. Ook wil Delta dichter bij de klanten komen te staan en daarom starten zij deze maand nog met servicebezoeken aan huis. Delta denkt er zelfs over om speciale winkels te openen in de Zeeuwse steden.

Delta werd onlangs overgenomen door de Zweedse investeringsmaatschappij EQT waardoor er nu een frisse wind door het bedrijf waait. Marco Visser: “Na de overname door EQT zijn de Zeeuwen ons gelukkig trouw gebleven. Weinig klanten zijn vertrokken. Nu moeten we keihard aan de slag om de klant nog beter te bedienen en zelf efficiënter en doelgerichter te werken. Er mag best een tandje bij.”.

Nieuwsbericht geschreven door het Internet & ADSL team op 24 juli 2017.