Delden binnenkort over op glasvezel

De aanleg van glasvezel in Delden, onderdeel van de gemeente Hof van Twente, begint over enkele maanden. Het kabelbedrijf Cogas had eerder al haar ambitie uitgesproken om heel haar verzorgingsgebied te verglazen, maar kent daarin concurrentie van kabelaar Reggefiber.

In Delden begint de aanleg van glasvezel over enkele maanden
In Delden begint de aanleg van glasvezel over enkele maanden

Reggefiber begint in augustus met de aanleg van een glasvezelnet in Delden. In maart is het werk waarschijnlijk klaar. Cogas heeft eerder aangegeven dat Delden niet in de planning voor haar glasvezeluitrol in 2012 voorkomt. Deldenaren zullen naar verwachting een week last hebben van een opgebroken stoep. Maar de grote vraag is of ook Cogas een tweede glasvezelnet wil aanleggen.

Op die vraag kregen de bezoekers in het Parochiehuis nog geen antwoord. Marieke Seinen van Cogas zei dat dit in elk geval niet in de planning van dit jaar is ‘meegenomen’. Reggefiber en Cogas/CIF zijn beide van plan een aantal gemeenten in Overijssel te verglazen. Beide partijen willen echter voorkomen dat een huishouden twee aansluitingen krijgt. Vanuit dit oogpunt worden de gemeenten nu toch onderling verdeeld. Inwoners van Delden zullen een contract tekenen met een provider en betalen straks 15 tot 30 euro meer per maand.

Nieuwsbericht geschreven door het Internet & ADSL team op 05 juli 2012.