Consument kiest voor prijsvechters als Alice en Telfort

Consumenten zijn enorm prijsbewust als het gaat om de keuze van een internet-abonnement. Goedkope aanbieders van ADSL zoals Alice en Telfort zijn favoriet.

Op basis van gegevens van 160.000 consumenten welke een internet, telefonie en/of digitale televisie abonnement hebben afgesloten laat baZoeKa weten dat bijna de helft van alle consumenten de voorkeur geven aan een provider met een lage prijs.

De uitvoerder van het onderzoek, baZoeka, werkt samen met bijna alle providers in Nederland zoals KPN en XS4ALL. Kleinere providers als ZeelandNet wordt nog niet mee samengewerkt. BaZoeKa heeft zelf een ADSL advies ontwikkeld welke een advies op maat geeft, indien de consument de voorkeur geeft aan kwaliteit en service.

De ADSL advies tool van baZoeKa laat zich leiden door data van externe partijen m.b.t. de kwaliteit, te denken valt bijvoorbeeld aan de Providermonitor van de Consumentenbond.

Goedkope aanbieders van ADSL zoals Alice en Telfort delen de top 3 van meest populaire aanbieders overigens met XS4ALL, een provider welke de nadruk legt op haar service, betrouwbaarheid en kwaliteit.

Nieuwsbericht geschreven door het Internet & ADSL team op 25 november 2009.