Caiway wil glasvezeldiensten gaan aanbieden

Op het Breedband Congres in Laren heeft kabelaar Caiway bekend gemaakt dat het glasvezeldiensten wil gaan aanbieden. De diensten via glasvezel worden aangeboden via het netwerk van Reggefiber.

Caiway gaat de glasvezelmarkt op
Caiway gaat de glasvezelmarkt op

Randolf Nijsse van het Rabo Bouwfonds Communication Infrastructure Fund (CIF) heeft woensdag aangekondigd dat Caiway glasvezeldiensten gaat aanbieden. De kabelaar die aanvankelijk verkocht zou worden aan KPN heeft dit op het Breedband Congres in Laren bekend gemaakt. Caiway gaat de bestaande diensten voor het eind van het jaar opwaarderen en gaat diensten introduceren via een open glasvezelnetwerk.

CIF dat het dienstenbedrijf CAIW Holding BV wilde verkopen aan KPN stuitte begin dit jaar op bezwaren van de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa). “Wij hadden het netwerk van Caiway vooral gekocht vanwege de infrastructuur, het aanbieden van diensten zien we niet als een kerncompetentie.” Nijsse sprak dan ook van een onaangename verrassing. In Nederland is Caiway de derde kabelaar met ongeveer 143.000 televisieklanten, 74.000 internetklanten en 33.000 telefonieklanten.

Nieuwsbericht geschreven door het Internet & ADSL team op 21 juni 2012.