Caiway verhoogt tarieven en internetsnelheden

Internetprovider Caiway gaat per 1 juli de tarieven van een aantal pakketten verhogen. Ook de internetabonnementen worden duurder, echter gaat de snelheid in veel gevallen ook omhoog. De provider liet weten de tarieven te verhogen om ook in de toekomst dezelfde kwaliteit te kunnen bieden.

Caiway verhoogt snelheden en prijzen abonnementen per 1 juli
Caiway verhoogt snelheden en prijzen abonnementen per 1 juli

Vanaf 1 juli gaat Caiway de tarieven aanpassen van de Alles-in-1 Glas-abonnementen. Afhankelijk van het pakket worden ook de internetsnelheden verhoogd met 25 Mbps tot 100 Mbps. Voor vrijwel alle triple play abonnementen geldt de verhoging van de snelheden en de maandtarieven. Daarnaast worden ook verschillende losse tv-pakketten in prijs verhoogt. Bij een aantal Alles-in-1 abonnementen wordt Plus TV gratis toegevoegd. Naast de prijsverhogingen en verhogingen van de internetsnelheid, wijzigt Caiway het zenderaanbod van een aantal pakketten.

Provider Caiway heeft aangegeven de prijsverhogingen door te voeren om klanten in de toekomst dezelfde kwaliteit te kunnen bieden. Caiway heeft op een aparte pagina een overzicht gemaakt van alle wijzigingen die men doorvoert. Opvallend is wel dat klanten in Krimpen aan de IJssel en Loenen aan de Vecht niet van de verhoogde internetsnelheden gebruik kunnen maken, maar wel meer moeten betalen voor het abonnement.

In enkele jaren tijd is Caiway gegroeid van kabelbedrijf in het Westland naar een kabel- en glasvezelaanbieder in meerdere gemeenten in Nederland. Daarbij is het aantal breedbandklanten gegroeid in drie jaar tijd van 80.000 naar 135.000 klanten, waarvan 57.000 glasvezelklanten. Klanten kunnen nog tot 1 juli hun abonnement opzeggen als gevolg van de wijzigingen die Caiway gaat doorvoeren.

Nieuwsbericht geschreven door het Internet & ADSL team op 27 mei 2015.