Caiway gaat kabelnetwerk inruilen voor glasvezel

Kabelaar Caiway gaat nog voor het einde van 2014 in het overgrote deel van zijn verzorgingsgebied glasvezeldiensten aanbieden. Het kabelnetwerk zal worden vervangen voor een glasvezelnetwerk.

Caiway gaat voor eind 2014 complete netwerk verglazen
Caiway gaat voor eind 2014 complete netwerk verglazen

De investeringen voor het complete netwerk te verglazen komen voor rekening van CIF, een investeerder van beleggingsbedrijven en de Rabobank. Dat meldt Emerce. Caiway zal voor het einde van 2014 transformeren van kabelbedrijf tot glasvezelaanbieder. Door het netwerk te verglazen kan Caiway haar klanten snellere diensten aanbieden. Volgende maand komt Caiway al met nieuwe Alles-in-1-pakketten in gebieden waar al glasvezel aan huis aanwezig is.

In verschillende delen van het verzorgingsgebied biedt Caiway al glasvezeldiensten aan, zoals de Haagse wijk Wateringse Veld en Krimpen aan den IJssel. In 2011 probeerde CIF het kabelbedrijf nog te verkopen aan KPN, maar de toenmalige mededingingsautoriteit NMa ging hier niet mee akkoord. Vandaag liet de Consumentenbond nog weten dat de Autoriteit Consument en Markt (ACM) strenger toezicht moet houden op de verkoop van glasvezel. Consumenten zouden namelijk vaak colportagecontracten krijgen die niet voldoen aan alle wettelijke vereisten.

Nieuwsbericht geschreven door het Internet & ADSL team op 28 mei 2013.