BreedNet heeft grootse plannen met glasvezelproject.

BreedNet bied de mogelijkheid aan bedrijven en instellingen in de provincies Noord-Holland, Flevoland en Utrecht om mee te kunnen doen aan het grootste zakelijke breedbandproject in Nederland aldus de initiatiefnemers.

Het glasvezelproject heeft als doel om overheden en marktpartijen te laten samenwerken en daardoor relatief lagere kosten te behalen en een snellere internet- en dataverbinding te bewerkstelligen. BreedNet kan hierdoor diensten als telefonie, televisie, camerabewaking en ICT-beheer aanbieden maar dan veel sneller dan via de kabel of ADSL. De focus van het project ligt op het midden- en kleinbedrijf en maatschappelijke instellingen. De kosten van het project worden betaald door het ministerie van Economische Zaken, de provincies en de gemeenten en bedragen in totaal 3,5 miljoen euro.

Het eerste contract is reeds getekend met telecombedrijf KPN om de glasvezelverbindingen te verzorgen. Overleg word nog gevoerd met Kabelbedrijf Casema en glasvezelnetexploitant UNET. Naar eigen zeggen van BreedNet liggen zowel de eenmalige aansluitkosten alsmede de maandelijkse abonnementskosten onder de huidige marktprijzen.

Nieuwsbericht geschreven door het Internet & ADSL team op 08 april 2008.