Breedband internetten in de wolken?

Zeker de laatste jaren word de vraag naar internet aansluitingen in vliegtuigen steeds groter. Het bekijken van mail, online inzien van documenten of het hobbymatig surfen zijn enkele toepassing van internet waaraan reizigers behoefte blijken te hebben.

Verschillende bedrijven zijn al langer bezig om de mogelijkheden voor de aanwezigheid van breedband internet in een vliegtuig te onderzoeken. Een nieuwe speler op de markt is Row 44 een bedrijf dat als doel heeft gesteld om elk vliegtuig met breedband internet uit te rusten.

Het bedrijf heeft onlangs een lichte oplossing ontwikkeld teneinde breedband internet in elk vliegtuig te realiseren. Row44 start met het toepassen van deze toepassingen bij de vliegtuigmaatschappijen Southwest Airlines en Alaska Airlines.

Als we het bedrijf mogen geloven is het dus binnenkort mogelijk om in elk vliegtuig te beschikken over internet tot 30MB per seconden. Tot slot verzekerd het bedrijf dat het systeem geen storingen veroorzaak in een normale vliegsituatie en dat het systeem volledig goedgekeurd is door FAA, een organisatie die tot doel heeftveiligheid in de lucht zoveel mogelijk te waarborgen.

Nieuwsbericht geschreven door het Internet & ADSL team op 19 mei 2008.