Breedband Arnhem biedt glasvezel van 1 Gbps

In Arnhem is voor het eerst een huishouden op een 1 Gbps-verbinding aangelsoten door Breedband Arnhem. Het bedrijf claimt dat de aansluiting de eerste met deze snelheid in Nederland is.

Breedband Arnhem activeert eerste Gbps-verbinding
Breedband Arnhem activeert eerste Gbps-verbinding

De provider Breedband Arnhem heeft voor het eerst een huishouden op een 1 Gbps-verbinding aangesloten. In Arnhem voorziet de provider op kleine schaal (120) huishoudens van glasvezel. Bij Breedband Arnhem kan sinds kort een internetabonnement worden afgesloten van 1 Gbps voor 99 euro per maand. Het bedrijf claimt dat de aansluiting de eerste met deze snelheid in Nederland is.

Volgens Breedband Arnhem is de aller-snelste thuisverbinding van Nederland te vinden in Arnhem. De bewoner van de 1 Gbps-aansluiting is erg blij met deze supersnelle internetverbinding: “Zo’n 1 Gbp/s-verbinding is in de wereld nog erg schaars. Ik heb het speciaal zitten uitzoeken en gezien dat alleen in Zuid-Korea, Japan en Scandinavië een paar mensen een vergelijkbare verbinding hebben. Nu heb ik echt een voorsprong, handig voor mijn servers en ik ben in het voordeel als ik zit te gamen.”

Breedband Arnhem is van mening dat de huidige internet providers de bandbreedte kunstmatig schaars houden en de snelheden lager om maximaal te kunnen verdienen. De provider geeft aan dat dit zeker niet het laatste huishouden is dat gebruik kan maken van de 1Gbps-verbinding. Het bedrijf wil namelijk van Arnhem de snelste internetstad van de wereld maken.

Nieuwsbericht geschreven door het Internet & ADSL team op 21 augustus 2012.