Belgacom volgt Telenet met verhogen datalimieten voorlopig niet

De verwachting was dat Belgacom snel zal volgen met het verhogen van zijn datalimiet, zeker nu de grootste concurrent Telenet dat wel heeft gedaan. Belgacom houd vast aan de lijn uit het verleden en wilt pas nieuws op de markt brengen op het moment dat er daadwerkelijk wat veranderd.

Belgacom woordvoerder Jan Margot schets het beeld dat ze nog nooit hun datalimieten hebben verhoogd omdat de concurrentie dat ook doet. Bij Belgacom passen we de limiet geleidelijk aan in functie van de beschikbare mogelijkheden en nooit in functie van wat de concurrenten doen, alsdus de woordvoerder van Belgacom.

Het heeft er dus alle schijn van dat het bedrijf op dit moment helemaal niet van plan is om enige actie te ondernemen, op de vraag of er dus niks gebeurd bij Belgacom komt een vaag antwoord. Vooralsnog zal het dus afwachten zijn of Belgacom ook zijn datalimieten gaat verhogen.

Opmerkelijk is dat Belgacom over het algemeen zeer vaag is over hun datalimiet. Zo staat er bijvoorbeeld op de website niks vermeld van de "extra" 5 gigabyte die ADSL Go Pack klanten krijgen. De reactie van het bedrijf is dat ze geen reclame willen maken voor "extraatjes".

Nieuwsbericht geschreven door het Internet & ADSL team op 25 mei 2008.