Australiërs kiezen vaker voor mobiel internet

Uit onderzoek van Australian Bureau of Statistics (ABS) blijkt dat het aantal mobiele internetaansluitingen hoger ligt dan DSL-aansluitingen. Het meeste dataverkeer wordt nog wel via een vaste aansluiting gegenereerd.

Australiër verkiest mobiel internet boven vaste aansluiting
Australiër verkiest mobiel internet boven vaste aansluiting

Volgens veel Australiërs biedt mobiel internet veel meer flexibiliteit, gemak en comfort. Zo kunnen ze online zijn waar en wanneer dat nodig is. Cijfers uit het onderzoek van ABS geven aan dat veel Australiërs daarom veel liever kiezen voor mobiel internet.

ABS adjunct-directeur Andrew Puljic zei: ‘Mobiel draadloos internet is in Australië voor het eerst hoger dan Digital Subscriber Line-verbindingen (DSL).’ Verder zei Puljic dat mobiele draadloze diensten nu goed zijn voor 44% van de internetgebruikers en dat DSL gebruikt wordt door 41% van de gebruikers. Echter wordt het meeste dataverkeer nog altijd verbruikt via de vaste aansluiting.

Hoewel een bekabelde verbinding bijna altijd beter is dan een draadloze verbinding, kiezen Australiërs toch vaker via mobiel draadloos internet. De internet abonnees zijn in Australië met 4,4% gestegen tot 10,9 miljoen in juni 2011, ten opzichte van 10,4 miljoen in december 2010. Opvallende cijfers voor Australië waar mensen de voorkeur genieten van mobiel draadloos internet boven de vaste DSL-aansluiting.

Nieuwsbericht geschreven door het Internet & ADSL team op 21 oktober 2011.