Amsterdam Nieuw-West krijgt glasvezelnetwerk

Reggefiber gaat in Amsterdam Nieuw-West mogelijk glasvezel aanleggen. Het nieuwe glasvezelnetwerk zal pas worden aangelegd als meer dan dertig procent van de inwoners voor glasvezel kiest.

D66 wil glasvezel in heel Amsterdam
D66 wil glasvezel in heel Amsterdam

Mocht meer dan dertig procent van de inwoners voor glasvezel kiezen, dan is de wijk De Aker met ruim 5000 huishoudens als eerste aan de beurt. Mogelijk zal Reggefiber dan ook de wijken De Punt en Nieuw-Sloten op het glasvezelnetwerk aansluiten. Opvallend is het feit dat de aanleg van glasvezel in Amsterdam door Reggefiber maar langzaam vordert. Vooralsnog is de hoofdstad nog maar beperkt aangesloten op glasvezel, met name de nieuwbouw gebieden in IJburg en het Oostelijk Havengebied zijn inmiddels voorzien.

Mede om die reden wil D66 glasvezel in heel Amsterdam om de concurrentiepositie van de stad als ┬┤creatieve kennisstad┬┤ te behouden. De politieke partij drong vorig jaar al aan bij de gemeente om verschillende knelpunten op te lossen. Vooral belemmeringen zoals toegang tot oude panden en verlies aan snelheid als gevolg van betonnen vloeren liggen hieraan ten grondslag.

Nieuwsbericht geschreven door het Internet & ADSL team op 03 januari 2013.