ADSL in Amerika 3 keer duurder dan in Europa

In Europa blijkt ADSL tot 3 keer goedkoper te zijn dan in Amerika. Waar in Europa 6,2 dollar per Mb/s betaald moet worden betalen ze in Amerika 16,1 dollar per Mb/s. De tarieven voor kabelbandbreedte zijn in verhouding wel gelijk.

Dit blijkt uit een recent gehouden onderzoek van marktonderzoekbureau Point Topic. Ook kwam uit het onderzoek naar voren dat ADSL in Nederland niet het goedkoopste is wanneer gekeken word naar de prijzen in de wereld. Zo betalen gebruikers van Internet in Zuidoost Aziƫ met 3,8 dollar per Mb/s aanzienlijk minder dan de Nederlandse internetgebruikers.

Wat betreft de kabelbandbreedte zijn de prijzen nagenoeg wel gelijk, Europeanen betalen 4,80 dollar per Mb/s en Amerikanen 4,89 dollar per Mb/s.

Verder bleek uit het onderzoek dat wereldwijd gezien per Mb/s glasvezel veruit de goedkoopste manier is om verbinding te maken met het internet. Zo bleek glasvezel 4 keer goedkoper te zijn dan coaxkabel en zelfs tot 10 keer goedkoper dan ADSL.

Het duurst blijft het gebruik van internet in Afrika, bandbreedte is daar erg schaars en dan schroeft de prijs op tot 46 Libanese dollars per megabit.

Nieuwsbericht geschreven door het Internet & ADSL team op 07 november 2008.