Abonnementen

Internet abonnementen zijn er in veel uitvoeringen. Wij leggen u graag de verschillen uit tussen Tripe Play, Double Play of Single Play abonnementen in Nederland.

Als u opzoek bent naar een nieuw internet abonnement doet u er verstandig aan te kijken naar de diverse abonnementen welke de providers tegenwoordig aanbieden. Wij leggen alvast uit welke abonnementen er beschikbaar zijn, in ons internet vergelijken overzicht ziet u gelijk de diensten van de providers.

Internet, telefonie & televisie abonnement (Triple Play)
Met een internet, bellen & televisie abonnement neemt u drie diensten af over dezelfde verbinding. Wat ook gebeurd is dat de televisie niet via de verbinding verloopt maar via een digitaal televisie alternatief zoals Digitenne.

Doordat al deze diensten tezamen een snelle verbinding nodig hebben kunnen deze niet altijd gecombineerd worden aangeboden.

Het aanbieden van deze drie diensten in één abonnement heet ook wel Triple Play. Door het aanbieden van Triple Play kan een provider klanten aan zich binden en is in veel gevallen de klant zelf goedkoper uit. De besparing met Triple Play kan oplopen tot enkele honderden euro's per jaar.

Internet & telefonie abonnement (Double Play)
Met een internet & telefonie abonnement gebruikt u de kabelinternet- of ADSL-verbinding niet alleen voor internetten maar ook om te bellen. Vaak kunt u uw bestaande telefoonnummer meenemen en gebruik maken van lagere tarieven. Bellen via internet heet ook wel VOIP.

Bijna iedere aanbieder van internetdiensten biedt een combinatie aan van internet & telefonie in één abonnement.

Internet abonnement (Single Play)
Of u nu kiest voor glasvezel, kabelinternet of ADSL; internetten kunt u altijd met dit abonnement. Een internet abonnement is de basis voor iedere extra dienst welke u afneemt. Naast de standaard internetabonnement via een glasvezel-, kabel-, of ADSL-netwerk kunt u ook nog vaak inbellen of mobiel internetten.

Een mobiel internet abonnement sluit u echter vaak af bij uw telecomprovider.