Ziggo verwacht groei verder door te zetten

Provider Ziggo verwacht in 2012 de groei van afgelopen jaar verder door te zetten en gaat 30 miljoen investeren in zijn ict-systeem om klanten beter van dienst te zijn.

Ziggo wil groei afgelopen jaar verder doorzetten in 2012
Ziggo wil groei afgelopen jaar verder doorzetten in 2012

Momenteel zijn 3 miljoen Nederlandse huishoudens klanten bij Ziggo. Vrijdag heeft het bedrijf bekendgemaakt de groei van het afgelopen jaar te willen doorzetten. Het marktaandeel in 2012 wil men vergroten door nieuwe investeringen te doen en huidige diensten te verbeteren.

In 2011 realiseerde Ziggo een omzetstijging van 7,4% door het stijgend aantal abonnementen onder zowel consumenten als zakelijke klanten. “Bij de laatste groep gaat het vooral om zzp'ers en het midden- en kleinbedrijf. Het aantal abonnementen onder zakelijke klanten is het afgelopen jaar verdubbeld”, aldus een woordvoerder van Ziggo.

De omzet van de zogenoemde all-in-one-bundels en de Triple Play abonnementen zijn een drijvende kracht. Het Triple play aanbod voor telefoon, internet en televisie steeg dan ook met 17%. Deze groei resulteerde dan ook in een omzet van 1,48 miljard euro in 2011. Daarvan werd circa 835 miljoen euro aan winst geboekt, een stijging van 6,5% ten opzichte van 2010.

Nieuwsbericht geschreven door het Internet & ADSL team op 27 januari 2012.