Ziggo levert modem voor mogelijk 500 Mbps internet abonnement

Provider Ziggo levert vanaf deze week klanten een Technicolor-modem die geschikt is voor internetsnelheden tot 500 Mpbs. Mogelijk zou de kabelaar het overwegen om een downloadsnelheid van 500 Mbps aan te bieden. Intern wordt al langer getest met deze snelheid.

Ziggo levert klanten modem voor internetsnelheden tot 500 mbps
Ziggo levert klanten modem voor internetsnelheden tot 500 mbps

Al langere tijd is Ziggo aan het testen met internetsnelheden tot 500 Mbps. Op dit moment biedt de kabelaar haar klanten nog snelheden tot maximaal 200 Mbps. De provider liet echter wel weten vanaf deze week nieuwe modems uit te leveren, welke geschikt zijn voor 500 Mbps. Afgelopen maanden heeft de provider getest met het nieuwe modem. Ziggo liet aan Tweakers weten nog niet zeker te weten of deze hogere snelheid ook daadwerkelijk wordt doorgevoerd en wat voor abonnement daarbij hoort.

Koppeling digitaal tv-platform UPC
Tevens liet Ziggo weten dat de koppeling van het eigen netwerk met fusiepartner UPC op 19 maart wordt afgerond. Vanaf deze datum dienen abonnees in Dedemsvaart, Hoogeveen, Hardenberg, Meppel, Ommen en Steenwijk hun settopboxen en televisie opnieuw in te stellen. De volledige migratie naar het digitale tv-platform van UPC zou hiermee voltooid zijn.

In totaal worden nog drie regio’s naar het digitale televisie-platform van UPC gemigreerd. Op woensdag 11 maart zijn Boxtel, Best, Drunen, Den Bosch, Heesch, Oss, Rosmalen, Schijndel, Vught, Vlijmen en de omgeving van deze plaatsen aan de beurt. Daarna volgen op maandag 16 maart de steden Hoofddorp, Nieuw-Vennep, IJmuiden, Velserbroek, Heemstede, Volendam en Wormer. Ziggo startte op 5 januari met de migratie en hoopt deze op 19 maart af te ronden.

Ondanks dat klanten er meer kanalen bijkregen, werd er door een aantal klanten geklaagd over storingen op bepaalde zenders. Volgens de kabelaar wordt dit in de meeste gevallen veroorzaakt door slecht afgeschermde bekabeling.

Nieuwsbericht geschreven door het Internet & ADSL team op 11 maart 2015.