Ziggo lanceert live tv-kijken via de iPad

Klanten van internet provider Ziggo kunnen vanaf vandaag gratis via de iPad naar 10 Nederlandse tv-kanalen kijken. Het gaat om een voorlopig aanbod van 10 tv-kanalen en mogelijkheden voor Video on Demand.

Live tv-kijken met de Ziggo App
Live tv-kijken met de Ziggo App

Ziggo heeft een nieuwe feature toegevoegd aan de reeds bestaande TV App; live 10 Nederlandse tv-kanalen bekijken op de iPad. Het is mogelijk om naast programma-informatie en tv-tips ook live via de iPad naar 10 gratis tv-kanalen te kijken. Het aanbod bestaat uit kanalen van de publieke omroep, SBS Nederland en RTL Nederland. Daarnaast zijn er mogelijkheden toegevoegd als Video on Demand en het huren van een film of serie via de iPad.

Voorlopig is het alleen mogelijk via de huidige interactieve decoder in combinatie met internetverbinding van Ziggo gebruik te maken van de App. "Ons uiteindelijke doel is om televisie en Video on Demand op elk geschikt scherm beschikbaar te maken.”, zegt Marcel Nijhoff commercieel directeur van Ziggo. “Klanten willen televisie kijken op het moment dat het hun uitkomt, op de plek waar ze op dat moment zijn en op het scherm waarover zij op dat moment beschikken. Dus niet meer alleen op de televisie maar ook op hun tablet of op hun smartphone. En het liefst in hoogwaardige beeldkwaliteit. Met deze lancering zetten wij hierin weer een volgende stap.”

De internet provider Ziggo is de tweede tv-aanbieder in Nederland die tv-kijken op andere apparaten mogelijk maakt. KPN was eerder al actief op de markt met de gratis dienst ‘KPN Internactieve TV Online’. Ook UPC gaat in het eerste kwartaal van 2012 starten met een dienst waarmee via het tweede scherm live naar tv-zenders kan worden gekeken. Dit wordt een onderdeel van Horizon Mediabox die over 4 maanden in Nederland wordt verwacht.

Nieuwsbericht geschreven door het Internet & ADSL team op 05 december 2011.