Ziggo lanceert nieuwe abonnementen

Kabelaar Ziggo heeft dinsdag nieuwe Alles-in-1-abonnementen gelanceerd. Naast de introductie van deze nieuwe abonnementen introduceert het bedrijf een ‘bundelkiezer’. Klanten kunnen op die manier hun eigen bundel voor internet, tv en telefonie samenstellen.

Ziggo komt met bundelkiezer en vernieuwde Alles-in-1-abonnementen
Ziggo komt met bundelkiezer en vernieuwde Alles-in-1-abonnementen

Internetprovider Ziggo heeft zijn Alles-in-1-abonnementen op de schop genomen. Het bedrijf biedt vanaf nu drie standaard-abonnementen: GewoonGoed, AltijdOveral en SamenCompleet. De prijzen voor deze Alles-in-1-pakketten variëren van 44,95 tot 64,90 euro per maand. Opvallend is dat de hoogste internetsnelheid van 180Mbit/s niet in de Alles-in-1-pakketten wordt aangeboden. Naast de drie standaard-abonnementen kunnen klanten via een zogenaamde bundelkiezer een eigen Alles-in-1-abonnement afsluiten.

De vernieuwde abonnementen
Het goedkoopste Alles-in-1-abonnement, met de naam GewoonGoed van 45 euro, wordt aangeboden met een downloadsnelheid van 30Mbit/s. Bij dit abonnement is telefonie inbegrepen, terwijl het AltijdOveral-abonnement van 50 euro dit niet heeft. AltijdOveral biedt overigens wel een veel hogere downloadsnelheid van 90Mbit/s. Het SamenCompleet wordt aangeboden voor 65 euro en heeft dezelfde downloadsnelheid. Echter is bij dit abonnement onbeperkt vast en mobiel bellen binnen Nederland inbegrepen. De uploadsnelheden zijn in alle gevallen een tiende van de downloadsnelheid.

Bundelkiezer
In de bundelkiezer kunnen Ziggo-klanten zelf kiezen voor bijvoorbeeld een extra tv-pakket en onbeperkt bellen. Klanten moeten wel altijd internet in combinatie met tv bestellen, maar vaste telefonie kan wel uit het abonnement worden gelaten. Bij vast internet kunnen klanten kiezen voor een downloadsnelheid van 30, 90 of 180Mbit/s. Het is overigens wel opvallend dat de Alles-in-1-bundel met de hoogste downloadsnelheid van 180Mbit/s verdwenen is. Deze internetsnelheid kan alleen nog daar klanten worden afgesloten via de bundelkiezer, bijvoorbeeld bij de TV+Internet-bundel.

Nieuwsbericht geschreven door het Internet & ADSL team op 15 oktober 2014.