Ziggo investeert komend jaar in mobiel internet

Provider Ziggo gaat het komende jaar flink investeren in mobiel internet. Klanten kunnen vanaf 2014 gebruik maken van elkaars modem als WiFi-hotspot.

Vanaf 2014 wil Ziggo modems landelijk inzetten als WiFi-hotspots
Vanaf 2014 wil Ziggo modems landelijk inzetten als WiFi-hotspots

Er wordt door Ziggo ongeveer 100 miljoen extra geïnvesteerd in de dienst waarbij modems en WiFi-routers van klanten dienen als hotspots voor anderen. Dat heeft topman Bernard Dijkhuizen en financieel directeur Bert Groenewegen laten weten aan het Financieel Dagblad (FD). Komend jaar is de provider van plan fors te gaan investeren in mobiel internet. De proef zal volgens de topmannen van Ziggo in 2014 landelijk uitgerold moeten zijn.

Eerder was op Internet & ADSL al te lezen dat Ziggo plannen had om een dergelijke proef met WiFi-hotspots te gaan lanceren. In juli werden in Groningen enkele modems en WiFi-routers gebruikt om dienst te doen als hotspots voor anderen. De proef met WiFi-hotspots is voor Ziggo een goedkoop alternatief voor het bouwen van een eigen netwerk om te concurreren met KPN, Vodafone en T-Mobile. Voorlopig werkt Ziggo samen met Vodafone om de gaten in het eigen netwerk te dichten.

Het netwerk van de klanten zal volgens Ziggo gescheiden blijven van de hotspots zodat de veiligheid en privacy gegarandeerd zijn. WiFi-gebruik van derden zal daarnaast geen overlast veroorzaken bij de klanten, aldus Ziggo.

Nieuwsbericht geschreven door het Internet & ADSL team op 24 juli 2012.