Ziggo en Ajax breiden samenwerking verder uit

Internetprovider Ziggo en voetbalclub Ajax breiden hun samenwerking uit. Naast hoofdsponsor van de Eredivisieclub is de kabelaanbieder vanaf nu ook sponsor van het eSports team van Ajax.

Ziggo wordt sponsor eSports team Ajax
Ziggo wordt sponsor eSports team Ajax

Dat meldt TotaalTV op haar website. De sponsorovereenkomst duurt zo’n anderhalf jaar en bevat een optie tot een verlenging met nog eens een jaar. Onder andere het aanbieden van livestreams en diverse fan-activiteiten vallen onder de overeenkomst. Ajax heeft aangekondigd grootse plannen te hebben met het eSports team en geeft aan dat zij in Ziggo een goede partner hebben.

eSports
Volgens Ziggo wint het fenomeen eSports aan populairteit. Reden voor de internetprovider om zich ook op dit terrein te gaan begeven. Het eSports team van Ajax is niet de eerste eSports-activiteit waarvan Ziggo sponsor is. Het onderdeel ‘Ziggo Sport’ is al sponsor van eSports-activiteiten op het gebied van Formule 1.

KPN
Concurrent KPN doet er ook van alles aan om zijn klanten met sport aan zich te binden. Zo maakte de provider bekend dat alle mobiele KPN-klanten de eredivisiesamenvattingen tot een uur na afloop van de wedstrijd gratis kunnen bekijken via de special Goal Alert app. Deze app biedt klanten van KPN bovendien de mogelijkheid tot het ontvangen van meldingen wanneer hun favoriete club uit de Eredivisie of Jupiler League scoort.

Nieuwsbericht geschreven door het Internet & ADSL team op 13 april 2017.