Ziggo voor één dag doelwit hackers

Kabelaar Ziggo zal maandag 30 juni het doelwit zijn van hackers in een zogeheten hackathon. De provider heeft hackers, studenten en IT’ers uitgenodigd om de nieuwe WiFi-spots te hacken. Daarmee wil Ziggo eventuele lekken of verbeterpunten in de beveiliging ontdekken.

Ziggo daagt hackers uit WiFi-spots te kraken
Ziggo daagt hackers uit WiFi-spots te kraken

Ziggo daagt hackers, studenten en IT’ers uit om de eerder gelanceerde WiFi-spots te kraken. Deze WiFi-spots maken het voor Ziggo-klanten mogelijk hun draadloos internet te delen met andere gebruikers. Hierdoor is het voor Ziggo abonnees mogelijk ook buitenshuis gratis WiFi te gebruiken. Op het hoofdkantoor in Utrecht houdt Ziggo maandag 30 juni een hackathon om lekken of verbeterpunten in de beveiliging van de WiFi-spots te ontdekken. Daarbij worden meerdere WiFi-spots opgesteld die het echte netwerk simuleren.

Deze dag wordt door de kabelaar georganiseerd omdat de WiFi-spots tot nu toe alleen op kleinere schaal zijn getest. De thuismodems van 1,2 miljoen Ziggo-klanten zijn sinds de zomer van 2013 met de WiFi-spot functionaliteit voorzien. Ziggo is er van overtuigd dat de beveiliging op orde is, maar wil toch eventuele lekken of verbeterpunten aan het licht stellen. In totaal gebruiken zo’n 500.000 abonnees de WiFi-spots

Tot nu toe worden 35 deelnemers voor de hackathon op het hoofdkantoor van Ziggo verwacht. Daarbij zitten mogelijk ook werknemers van de overheid. De resultaten zullen aan het eind van de dag bekend worden gemaakt. Inmiddels delen ook de kabelaars UPC en DELTA (testfase) hun modems.

Nieuwsbericht geschreven door het Internet & ADSL team op 24 juni 2014.