Ziggo en CanalDigitaal verhogen prijzen televisieabonnementen

Ziggo en CanalDigitaal gaan de prijzen verhogen van de standaard televisieabonnementen. TV-aanbieders passen jaarlijks de prijzen aan ten gevolgen van inflatiecorrectie.

Prijsaanpassing van televisieabonnementen bij Ziggo en CanalDigitaal
Prijsaanpassing van televisieabonnementen bij Ziggo en CanalDigitaal

Klanten van Ziggo en CanalDigitaal gaan meer betalen voor het goedkoopste televisieabonnement. Beide tv-aanbieders verhogen de jaarlijkse prijs, eerder gingen Caiway en UPC de tv-aanbieders al voor. Ziggo zal de prijzen van het standaardpakket per 1 april verhogen naar 17,20 euro per maand. Dat betekent dat klanten 0,25 eurocent meer betalen dan nu. Naast de prijsaanpassing voor het standaardpakket worden ook luxere televisieabonnementen duurder. De prijzen voor de Alles-In-1 pakketten van Ziggo veranderen niet.

CanalDigitaal zal de jaarlijkse prijs voor het Settopbox-abonnement verhogen. Oude klanten betalen voor dit zenderpakket jaarlijks geen 69,69 euro maar 75 euro. Nieuwe klanten kunnen dit abonnement niet meer opnemen in hun zenderpakket. CanalDigitaal blijft met het Settopbox-abonnement nog wel altijd de goedkoopste aanbieder van digitale televisie. De tv-aanbieder zal de prijzen van alle andere abonnementen vooralsnog niet wijzigen.

Jaarlijks passen de meeste tv-aanbieders de abonnementsprijzen aan ten gevolge van de inflatiecorrectie. Klanten merken dit doorgaans wanneer de kosten voor doorgifte van tv-zenders worden verhoogd.

Nieuwsbericht geschreven door het Internet & ADSL team op 17 februari 2012.