Ziggo biedt interactieve tv zonder decoder

Kabelaar Ziggo biedt klanten een vernieuwde CI+ module waarbij interactieve tv diensten kunnen worden bekeken zonder aparte decoder. Ziggo heeft met deze nieuwe module de primeur want een aparte digitale ontvanger is niet meer nodig.

Interactieve CI+ module van Ziggo maakt aparte digitale ontvanger overbodig
Interactieve CI+ module van Ziggo maakt aparte digitale ontvanger overbodig

Ziggo klanten kunnen vanaf 6 november gebruikmaken van interactieve tv diensten zonder een decoder. De kabelaar heeft de primeur; voorheen was het gebruik van interactieve televisie alleen mogelijk met behulp van een aparte digitale ontvanger. Klanten moeten wel over een Ziggo gecertificeerde internettelevisie beschikken. Daarvan zijn er in 2013 circa 250 modellen uitgebracht van de fabrikanten Philips, LG en Samsung.

Oudere televisiemodellen worden nog niet ondersteund voor interactieve diensten zonder decoder. Deze klanten moeten dus nog even wachten. Ziggo verwacht echter dat er op korte termijn meer modellen gecertificeerd worden. De zogeheten CI+ module 1.3 wordt door de kabelaar aangeboden voor 89 euro plus eenmalige verzendkosten van 9,50 euro.

De Digitale CI+ Module is een kaart die in een TV kan worden gestoken die C+ ondersteund. Met deze kaart en een smartcard van Ziggo, kan een televisie digitale televisiesignalen zelf decoderen. Een aparte ontvanger is hierdoor overbodig. Met een ‘Interactieve CI+ Module’ is het nu dus ook mogelijk interactieve TV te gebruiken zonder aparte ontvanger en afstandsbediening te hoeven gebruiken.

Nieuwsbericht geschreven door het Internet & ADSL team op 05 november 2013.