YouCa start zomer 2009 met televisie-aanbod via de kabel

Al eerder berichtten wij over de plannen de van YouCa, welke zeer binnenkort vorm gaan krijgen en gaat aanvangen met televisie via de kabel.

Hoewel we eerder de mogelijke verwachting uitspraken dat YouCa kabel-internet gaat aanbieden, lijkt het erop dat ze gaan beginnen met het aanbieden van televisie via het bestaande kabelnetwerk.

"Het aanbod van YouCa is interessant voor kabelabonnees die de kabel niet willen of kunnen verlaten, omdat zij het analoge televisie-aanbod dat de kabel als enige biedt - naast het digitale aanbod - als onmisbaar ervaren."

Op dit moment is het kabelnetwerk enkel toegankelijk voor enkele grote spelers als UPC en Ziggo, dankzij een besluit wat de OPTA vandaag neemt krijgen andere partijen ook toegang tot het kabelnetwerk. Ook KPN probeerde dit eerder, in 2006 af te dingen, zonder succes.

Dankzij de openstelling van het kabelnetwerk zal de concurrentie toenemen, wat in veel gevallen leidt tot een lagere prijs voor de eindgebruiker, in dit geval de televisie kijkende consument die nog niet is overgestapt op alternatieven voor televisie via de kabel als Digitenne.

YouCa verwacht volgend jaar zomer de dienstverlening te starten.

Nieuwsbericht geschreven door het Internet & ADSL team op 05 augustus 2008.