XS4ALL en Zeelandnet beste providers

Uit de providermonitor van de Consumentenbond over de maand oktober komen internetproviders XS4ALL en Zeelandnet als beste uit de bus.

XS4ALL en Zeelandnet beste providers
XS4ALL en Zeelandnet beste providers

Een testpanel van bijna 3000 consumenten gaf beide providers gemiddeld een 7,8. Het is voor XS4ALL alweer de 17e keer op rij dat de eerste plaats in deze test behaald wordt.

Alle 9 internetaanbieders die getest zijn scoorden een ruime voldoende. De providers worden beoordeeld op de kwaliteit van het internet, de kwaliteit van de telefoon, storingen, het omgaan met storingen, de prijs/kwaliteitverhouding en de algemene klanttevredenheid.

XS4ALL scoorde op alle vlakken hoog. Wat opvalt is dat vooral de algemene klanttevredenheid ver boven het gemiddelde ligt. XS4ALL krijgt een 8,2; terwijl andere providers het moeten doen met cijfers variƫrend tussen een 5,7 en een 7,6. Het enige waarover klanten van XS4ALL minder tevreden zijn is de omgang met storingen. Daarvoor krijgt de provider gemiddeld een 7,3 tegenover bijvoorbeeld een 8 voor Zeelandnet

Als we de cijfers van oktober naaste de cijfers van het afgelopen half jaar leggen valt vooral op dat Zeelandnet aan een flinke opmars bezig is. De provider stond al langere tijd in de top van de lijst, maar nu drukt zich dat ook echt uit in het rapportcijfer.

Nieuwsbericht geschreven door het Internet & ADSL team op 21 oktober 2010.