XS4ALL lanceert volgend jaar 500 Mbit-verbinding

Internetprovider XS4ALL gaat vanaf volgend jaar glasvezelabonnementen aanbieden met 500 Mbit snelheden. In oktober zal de provider voor het eerst glasvezel gaan aanbieden.

XS4ALL komt volgend jaar met supersnelle glasvezelverbinding
XS4ALL komt volgend jaar met supersnelle glasvezelverbinding

Klanten van XS4ALL kunnen volgend jaar gebruik maken een 500 Mbit-verbinding. Deze supersnelle verbinding kan worden afgesloten bij een glasvezelabonnement. XS4ALL biedt nu nog geen glasvezelabonnementen, maar vanaf oktober zal dit ook verledentijd zijn. Klanten kunnen dan gaan kiezen uit 3 snelheden: 40, 80 en 100 Mbit.

De provider geeft als argument dat de vraag naar hoge snelheden automatisch zorgt voor innovatie. Woordvoerder van XS4ALL, Niels Huijbregts, zegt hier het volgende over: ‘We weten nog niet zo goed wat je moet doen met meer dan 100 Mbit. Bovendien kunnen niet alle apparaten zulke hoge snelheden aan, maar door veel vraag naar hoge snelheden is innovatie getriggerd. Er zijn veel ontwikkelingen, dus laat ’t maar gebeuren. Volgens mij is dat de kracht van het internet in het verleden geweest.’ Aldus de woordvoerder op de website van Webwereld.

Op dit moment is de aanleg van glasvezel door netwerkleverancier Reggefiber in volle gang. Er zijn inmiddels 700.000 huishoudens voorzien van een glasvezelaansluiting. Door de hoge aansluitkosten wordt er alleen glasvezel aangelegd bij huishoudens die hier voor kiezen. De grens van 30% moet hier worden bereikt, als blijk dat er voldoende vraag naar is.

Nieuwsbericht geschreven door het Internet & ADSL team op 27 september 2011.