Winkelgebied Zwolle krijgt mogelijk gratis WiFi

Het gemeentebestuur van Zwolle heeft van haar winkels een plan aangereikt gekregen voor gratis WiFi in de binnenstad. Gratis draadloos internet moet het winkelgebied aantrekkelijker maken.

Winkeliers in Zwolle willen gratis WiFi
Winkeliers in Zwolle willen gratis WiFi

Winkeliers in Zwolle hebben het gemeentebestuur een plan aangereikt voor gratis WiFi in het winkelgebied. De ondernemersvereniging CityCentrum stelt voor dat de gemeente en winkels samen voor de kosten opdraaien. De vereniging wil zelf jaarlijks 6000 euro bijdragen, de gemeente moet dan de andere helft betalen. Gratis draadloos internet moet het winkelgebied aantrekkelijker maken.

Het plan is een eerste aanzet voor applicaties die kunnen worden ontwikkeld die het publiek informeren over winkelaanbod of beschikbare parkeerruimte. Tegenwoordig is WiFi bijna een standaard onderdeel geworden van City Marketing. In steden als Nijmegen, Eindhoven en Enschede is eerder al gratis internet in de binnenstad gerealiseerd. Ook Alkmaar bekijkt momenteel mogelijkheden voor gratis WiFi in de binnenstad. Vervoersbedrijf RET heeft in Rotterdam zijn bussen inmiddels voorzien van gratis internet.

Nieuwsbericht geschreven door het Internet & ADSL team op 31 december 2012.