WiFi-hotspots van Ziggo gaan landelijk

Kabelaar Ziggo gaat de gedeelde hotspot-functie via WiFi-routers van haar klanten landelijk uitrollen. Daarnaast liet men bij de presentatie van de eerste kwartaalcijfers van 2013 weten de internetsnelheden te verhogen.

Ziggo wil WiFi-hotspot functie landelijk uitrollen
Ziggo wil WiFi-hotspot functie landelijk uitrollen

De succesvolle pilot in Groningen was aanleiding voor Ziggo om de hotspot-functionaliteit landelijk uit te rollen. Binnenkort zal ook de internetsnelheid van de Alles-In-1-pakketten worden verhoogd. Dat maakte het kabelbedrijf bekend tijdens de presentatie van de eerste kwartaalcijfers van 2013. Ook UPC verhoogde onlangs binnen een kwart van haar verzorgingsgebied de internetsnelheid naar 200 Mbps. Binnen een jaar wil UPC het gehele verzorgingsgebied voorzien van deze internetsnelheid.

Het is nog niet bekend wanneer Ziggo de internetsnelheid gaat verhogen. Wel werd aangegeven dat men de afstand met DSL-aanbieders wil vergroten. Of ook Ziggo de maximale internetsnelheid gaat verhogen naar 200 Mbps werd nog niet bekend. Daarnaast wil de kabelaar in 2013 de WiFi-hotspot functie landelijk gaan aanbieden. Klanten met een WiFi-router hebben dan de mogelijkheid een tweede netwerk te activeren die door andere abonnees van Ziggo als WiFi-hotspot gebruikt kan worden.

Nieuwsbericht geschreven door het Internet & ADSL team op 18 april 2013.