Wereldwijde toename aantal abonnees vast breedband

Wereldwijd is het aantal abonnees met een vaste breedbandaansluiting gegroeid, in het derde kwartaal van 2015, met 1,36 procent ten opzichte van een kwartaal eerder. In totaal zijn er bijna 740 miljoen breedbandaansluitingen. Deze groei komt voornamelijk door een toename in Azië, Afrika en Latijns-Amerika.

Aantal glasvezelabonnees groeit wereldwijd harder dan kabelabonnees
Aantal glasvezelabonnees groeit wereldwijd harder dan kabelabonnees

Uit onderzoek van Point-Topic blijkt dat het aantal breedbandabonnees in Q3 2015 wereldwijd is gegroeid met bijna 1,36 procent ten opzicht van het vorige kwartaal. Het totale aantal breedbandaansluitingen lag op bijna 740 miljoen. Volgens Point-Topic was de kwartaaltoename de op één na grootste in de laatste zes kwartalen, met alleen Q1 2014 erboven. De groei in het derde kwartaal van 2015 was vooral te wijten aan meer breedbandabonnees in Azië, Afrika en Latijns-Amerika. Voor het tweede opeenvolgende kwartaal was glasvezel de grootste groeier. Het aantal abonnees voor glasvezel is inmiddels abonnees via de kabel voorbij gestoken.

Op het gebied van glasvezel is China ook in het derde kwartaal het sterkst groeiend land. Ook in de VS en Canada nam het aantal glasvezelabonnees beduidend toe. De VS is het tweede land dat voor het eerst 100 miljoen breedbandabonnees heeft in het laatste kwartaal. Gekeken naar aantal breedbandabonnees is China ook koploper met al meer dan 200 miljoen abonnees. Japan sluit de top 3 af met ongeveer 50 miljoen abonnees.

Nieuwsbericht geschreven door het Internet & ADSL team op 14 januari 2016.