Werelds grootste spammer opgepakt

Werelds grootste spammer, internetaanbieder McColo is opgepakt. Het internetbedrijf was voor maar liefst 75% van alle spam verantwoordelijk, dat vanuit Amerika verstuurd werd.

Het opsporen van de grote spammer is mede te danken aan de Amerikaanse krant Washington Post die ontdekte dat McColo verantwoordelijk was voor driekwart van alle ongewenste e-mail die vanuit de VS verstuurd weg.

De Amerikaanse krant heeft gedurende 4 maanden zoveel mogelijk bewijs verzameld en is met dat bewijs naar de verhuurder gegaan van de internetverbinding van McColo. Die besloot op basis van de bewijzen McColo van het net te gooien.

Of wij in Nederland er iets van gaan merken is nog maar af te wachten. Via een woordvoerder laat Xs4all weten dat er wel sprake is van een dip in het aantal spam e-mails maar het is moeilijk te meten of dat een gevolg is van de Amerikaanse actie.

Gebruikers van e-mail zien over het algemeen weinig terug van spam e-mail, terwijl op dit moment 84 van 100 e-mail uit spam bestaan. Gebruikers zien het niet terug omdat de spamberichten gefilterd worden en als ongewenste mail worden beschouwd.

Nieuwsbericht geschreven door het Internet & ADSL team op 14 november 2008.