Vraagbundeling FTTH succesvol afgerond Twente en Gelderse Vallei

De vraagbundelingstrajecten voor de aanleg van een glasvezelnetwerk in de Gelderse Vallei Midden en Zuidoost Twente zijn beide succesvol afgerond.


Dat heeft Glasvezel Buitenaf bekend gemaakt. Glasvezel Buitenaf is onderdeel van CIF en was verantwoordelijk voor de vraagbundeling naar de behoefte van FTTH in dit gebied. Voor beide initiatieven gold dat er doorgang voor de aanleg zou vinden bij een minimale deelname van 50 procent. In Gelderse Vallei Midden werd een percentage van 50,8 procent behaald en in Twente maar liefst 60,3 procent.

De vraagbundeling voor het project in Gelderse Vallei omvatte de buitengebieden van Ede, Barneveld, Renswoude, Veenendaal, Scherpenzeel en een deel van de Utrechtse Heuvelrug. Voor Twente ging het om de witte gebieden van Ommen en Dalfsen. Inwoners uit deze gebieden die na de vraagbundeling alsnog kiezen voor glasvezel betalen minimaal 995 euro.

CIF verwacht na de vakantie te starten met de aanleg van een glasvezelnetwerk. De verwachting is dat iedereen die heeft gekozen voor een FTTH aansluiting, eind 2018 gebruik kan maken van glasvezel.

Nieuwsbericht geschreven door het Internet & ADSL team op 11 juli 2017.