VodafoneZiggo heeft ruim 633.000 quad play klanten

VodafoneZiggo heeft ruim 633.000 huishoudens die mobiele en vaste diensten combineren bij de provider. Dit maakten zij bekend bij de presentatie van de kwartaalcijfers.

VodafoneZiggo maakte voor de 2e keer de kwartaalcijfers bekend.
VodafoneZiggo maakte voor de 2e keer de kwartaalcijfers bekend.

Al bij de presentatie van de cijfers voor het eerste kwartaal van dit jaar kondigde VodafoneZiggo aan met gecombineerde abonnementen te komen. Nu wisten zij te vertellen dat de bezitters van zo’n 872.000 mobiele simkaarten hier gebruik van maken. Personen met een gecombineerd abonnement ontvangen naast het standaardpakket ook een verdubbeling van de mobiele data, een extra tv-pakket en internetbeveiliging.

De kwartaalcijfers van nu laten zien dat het aantal mobiele abonnees met een vast pakket met 19.000 is gestegen ten opzichte van het eerste kwartaal dit jaar. Desalniettemin raakte de provider zo’n 9.500 klanten kwijt. Hoewel het aantal klanten voor vast internet en vaste telefonie steeg, verloor het flink wat klanten aan de televisie kant in vergelijking met het eerste kwartaal.

Fusie
De providers Vodafone en Ziggo fuseerden begin dit jaar. Het kunnen aanbieden van dergelijke quad play pakketten en daarmee ook concurreren met andere providers was één van de redenen waarom Ziggo en Vodafone in Nederland de handen ineen hebben geslagen. Concurrenten T-mobile en KPN bieden een combinatie van dergelijke diensten namelijk al langer tijd aan.

De provider wist dit kwartaal een winst van 46 miljoen euro te behalen. In het eerste kwartaal bedroeg deze winst nog 53 miljoen. Voor het fusiebedrijf is dit de tweede kwartaalrapportage.

Nieuwsbericht geschreven door het Internet & ADSL team op 09 augustus 2017.