Vodafone gaat ook televisie aanbieden

Telecomaanbieder Vodafone gaat televisie aanbieden via het glasvezelnetwerk van Reggefiber en KPN. Het aanbod zal in oktober beschikbaar komen voor alle huishoudens met een glasvezelaansluiting.

Provider Vodafone komt met Triple Play aanbod
Provider Vodafone komt met Triple Play aanbod

Een woordvoerder van Vodafone bevestigde maandag de komst van triple play via het glasvezelnetwerk. In 2012 kunnen ook DSL-afnemers televisie afnemen bij Vodafone. Het triple play aanbod dat Vodafone Thuis Internet, Bellen & TV gaat heten, zal internetsnelheden aanbieden van 30, 50 en 100 Mbps. Daarbij zal het basispakket bestaan uit zestig tv-zenders, waarvan er twintig in full HD-kwaliteit beschikbaar zijn. Ook zullen er interactieve diensten worden aangeboden zoals Uitzending gemist en video on demand.

Het televisie-aanbod zal eerst worden gelanceerd in Barneveld, Beuningen, Emmer-Compascuum, Groesbeek, Groot Salland, Leudal, Millingen aan de Rijn, Nuth en Zevenaar. Het triple play pakket zal in deze gemeenten beschikbaar zijn nadat minimaal dertig procent van de huishoudens diensten heeft besteld bij Het triple play pakket zal in deze gemeenten beschikbaar zijn nadat minimaal dertig procent van de huishoudens diensten heeft besteld bij één van de providers zoals Vodafone. Wanneer dit percentage is bereikt, gaat Reggefiber van start met de aanleg van het glasvezelnetwerk.

Vodafone beargumenteerd haar keuze voor het triple play aanbod met het feit dat de grenzen tussen mobiel internet, vast internet en televisie steeds verder vervagen. Uiteindelijk zullen telecombedrijven op alle terreinen actief zijn om klanten voordelige gebundelde diensten aan te kunnen bieden. ,,Wij zijn er klaar voor. De markt ook'', aldus Bart Hofker, directeur consumentenzaken van Vodafone in het Financieel Dagblad. Straks moet het volgens het bedrijf mogelijk zijn met een iPad alle tv-zenders te bekijken.

Nieuwsbericht geschreven door het Internet & ADSL team op 15 augustus 2011.