Vodafone voert prijswijzigingen door voor internet en tv

Vodafone heeft voor zijn vaste diensten in stilte prijswijzigingen doorgevoerd. Vooral de prijzen van de internetabonnementen wijzigen, maar ook de prijzen van tv-diensten en telefonie.

Vodafone wijzigt prijzen van zijn vaste diensten
Vodafone wijzigt prijzen van zijn vaste diensten

Klanten bij Vodafone gaan meer of juist minder betalen voor het afnemen van vaste diensten, zoals vast internet, televisie en vaste telefonie. De provider heeft de prijswijzigingen in stilte doorgevoerd, zo meldt Telcompaper. Het gaat met name om de diensten die onder Vodafone Thuis vallen. Vooral de prijzen van de internetabonnementen via DSL worden gewijzigd. De abonnementen met een lagere internetsnelheid worden tot €1,50 per maand goedkoper. Terwijl de DSL-abonnementen met sneller internet duurder worden. Glasvezel via Vodafone wordt echter weer goedkoper. Daarnaast wordt een kleine prijsverhoging voor vaste televisie doorgevoerd en worden de belkosten per minuut gewijzigd.

De DSL-abonnementen met een lagere internetsnelheid worden allemaal goedkoper. Internet 20 is in prijs verlaagd van €25,- naar €23,50, Internet 40 is verlaagd van €27,50 naar €26,50 per maand en het tarief voor Internet 80 is verhoogd van €30,- naar €33,50. Voor internet via glasvezel is alleen de prijs van Internet 100 gewijzigd, namelijk van €42,50 naar €40,-, aldus Telecompaper op zijn website. Abonnementen met een hogere snelheid worden duurder bij Vodafone. Een internetabonnement met een snelheid van maximaal 80Mbps kost bijvoorbeeld nu €33,50 per maand. Dat is €3,50 duurder dan voorheen.

TV-diensten van Vodafone zijn ook duurder geworden. Het abonnement TV Start is verhoogd van €12,50 naar €13,50 per maand. Kosten voor vaste telefonie zijn gelijk gebleven, maar de belkosten voor bellen naar vaste en mobiele nummers binnen Nederland zijn wel verhoogd van €0,08 naar €0,09 per minuut. Door de wijzigingen in kosten voor vast internet en televisie zijn ook de maandtarieven voor de duo- en triple-play en alles-in-1-pakketten hoger of lager.

Nieuwsbericht geschreven door het Internet & ADSL team op 29 juli 2015.