Vodafone neemt maatregelen tegen hoge kosten mobiel internet

Provider Vodafone gaat klanten met een aantal maatregelen behoeden tegen hoge kosten voor mobiel internet. Een van de maatregelen is dat bij klanten zonder databundel, die nooit op internet zitten, het internet wordt uitgeschakeld.

Vodafone wil hoge kosten voor mobiel internetverbruik voorkomen
Vodafone wil hoge kosten voor mobiel internetverbruik voorkomen

Daarnaast ontvangen alle Vodafone-klanten met een abonnement zonder databundel vanaf vandaag een sms waarin zij op de hoogte worden gesteld van goedkopere manieren voor mobiel internet. Het merendeel krijgt te horen dat internet op hun telefoon nog deze maand wordt stopgezet. Vodafone neemt deze maatregelen om klanten te beschermen tegen hoge, onverwachte extra kosten.

Harry Oldenhoven, directeur Commerciële Operaties Vodafone, stelt in zijn blog dat de provider graag bijdraagt om hoge, onverwachte kosten voor klanten tegen te gaan. “Alle klanten met een abonnement zonder databundel sturen we vanaf vandaag een sms waarin we hen wijzen op manieren om goedkoper mobiel te internetten. Het merendeel van deze mensen laten we weten dat we nog deze maand het internet op hun telefoon gaan stopzetten.”

Gebruikers zonder databundel voor mobiel internet zullen hierdoor minder gauw een ‘bill shock’ krijgen. Niet alleen Vodafone-abonnees zonder databundel die al drie maanden geen gebruik hebben gemaakt van mobiel internet worden afgesloten van internet. Ook klanten zonder bundel die in drie maanden meer dan 51 euro aan internetverkeer hebben verbruikt. Vodafone zal via een sms klanten van goedkopere alternatieven voorzien. Via een speciale website kunnen klanten dan de blokkade opheffen of alsnog een databundel voor mobiel internet aanschaffen.

Inmiddels hebben alle abonnementen van Vodafone een databundel, op het abonnement ‘Scherp Small’ na. Bij dat abonnement staat internet voortaan wel standaard uit. Klanten die hun databundel overschrijden worden nog wel geconfronteerd met buitenbundel tarieven. Mensen krijgen een waarschuwing per sms als ze bijna over de databundel heen zitten.

Nieuwsbericht geschreven door het Internet & ADSL team op 13 mei 2013.