Vodafone maakt TV kijken op mobiel makkelijker

De nieuwe toepassing heet TV cliënt voor mobiel, volgens Vodafone kan de gebruiker nu met 1 druk op de knop mobiel TV aan zetten en zeer eenvoudig tussen programma's heen zappen. Ook bestaat er de mogelijkheid om zeer eenvoudig favoriete programma's voor te programmeren.

Voorheen moesten klanten van Vodafone nog naar Vodafone live surfen om mobiel tv te kunnen kijken, dat is nu met de nieuwe applicatie niet meer nodig. In tegenstelling tot KPN die gebruik maken van DVB-H maakt Vodafone gebruik van mobiele TV via het umts-netwerk, hetgeen aanzienlijk sneller werkt.

Vodafone merkte dat klanten behoefte hadden aan de nieuwe applicatie, consumenten verwachtte steeds meer de snelheid en gemak op hun mobiele telefoon waarmee ze thuis kunnen internetten en tv kunnen kijken alsdus Harry Odenhoven Directeur van Online Service Unit van Vodafone.

De nieuwe applicatie voor mobiel TV kijken is op een beperkt aantal mobiele toestellen beschikbaar, Vodafone werkt er aan om in de toekomst de applicatie op meer mobiele toestellen te laten werken.

De prijzen voor een abonnement op mobiele TV beginnen bij 5 euro per maand, dan heb je de beschikking over minimaal 10 zenders.

Nieuwsbericht geschreven door het Internet & ADSL team op 05 november 2008.