Vodafone stopt met ISDN en lagere kwaliteit DSL

Telecomprovider Vodafone stelt nieuwe eisen aan de kwaliteit van de internetverbinding die zij leveren via het DSL-netwerk van KPN. Er wordt een ondergrens vastgesteld waaraan de internetsnelheid van deze aansluitingen moet voldoen. Daarnaast liet de provider weten te stoppen met het leveren ISDN-verbindingen.

Vodafone stelt nieuwe kwaliteitseisen aan trage DSL-verbindingen
Vodafone stelt nieuwe kwaliteitseisen aan trage DSL-verbindingen

Vanaf 30 maart 2015 moet de internetsnelheid van de DSL-abonnementen bij Vodafone minimaal 12 Mb/s bedragen. Volgens de internetprovider is dit de minimum snelheid waarmee men de kwaliteit van de vaste diensten zoals, internet, televisie en telefonie kan garanderen. Daarnaast heeft de internetprovider besloten de abonnementen via de ISDN-verbinding helemaal niet meer aan te bieden. In beide gevallen gaat het om vaste diensten die Vodafone afneemt via het KPN-netwerk.

De internetabonnementen die niet aan deze nieuwe kwaliteitseisen voldoen worden per 30 maart 2015 beĆ«indigd. Volgens Vodafone gaat het om minder dan 1.000 klanten. Deze klanten zullen noodgedwongen moeten overstappen naar een andere internetprovider. Zij kunnen, afhankelijke van de beschikbare abonnementen, kiezen voor een andere DSL-provider, internet via kabel of een glasvezelabonnement. Vodafone adviseert om tijdig een ander contract af te sluiten, maar doet verder geen suggesties. Het nieuws kwam aan het licht nadat een lezer van Tweakers een brief ontving waarin het nieuwe beleid uit de doeken werd gedaan. 

Nieuwsbericht geschreven door het Internet & ADSL team op 15 januari 2015.