Vodafone gaat gebukt onder crisis: daling omzet en klanten

Telecomprovider Vodafone Nederland heeft dinsdag cijfers bekendgemaakt over de eerste helft van het boekjaar. Daaruit blijkt dat het aantal klanten daalt, evenals de winst en omzet. Toch wil de provider 270 miljoen euro extra investeren om zijn positie in de markt te versterken.

Vodafone gaat in Nederland 270 miljoen extra investeren in het netwerk
Vodafone gaat in Nederland 270 miljoen extra investeren in het netwerk

Ondanks het feit dat zowel de omzet als winst flink dalen wil Vodafone Nederland toch 270 miljoen euro extra investeren in zijn mobiele en vaste netwerk. Dinsdag maakte de provider de cijfers over de eerste helft van het boekjaar bekend. Vodafone wijt de lagere cijfers aan de recessie. Niet alleen de omzet en winst daalden ook het aantal klanten daalde licht naar bijna 5,3 miljoen. Door de extra investering in het netwerk wil de provider zijn positie verder versterken en zich minder afhankelijk maken van KPN.

In de periode van april tot en met september 2013 boekte Vodafone Nederland een omzet van 893,5 miljoen euro. Een daling van 4,7 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. De provider stelt dat het veranderende uitgavenpatroon van klanten zorgt een stijgende populariteit van Hollandsenieuwe, het budgetmerk van Vodafone. Op de zakelijke markt groeide het aantal klanten hard met meer dan 50 procent in het kleinzakelijke segment.

De komende drie jaar zal Vodafone Nederlander 270 miljoen euro investeren in het netwerk. Een deel van dit geld wordt gebruikt voor de uitrol van het 4G-netwerk. Tevens wil de Vodafone de afhankelijkheid van KPN verkleinen op het gebied van televisie en internet. Eerder dit jaar zette de provider al een belangrijke stap met de overname van Wiericke B.V. Hierdoor kon Vodafone zijn positie versterken op de triple play-markt.

Nieuwsbericht geschreven door het Internet & ADSL team op 12 november 2013.